OP ONS VAKMANSCHAP KUNT U BOUWEN


 Vrijblijvende offerte   0472 60 17 88

Behandeling van vochtproblemen in Lichtaart

Heb je last van vochtige muren of natte plekken in je huis in Lichtaart? Dan wijst dit mogelijk op een vochtprobleem. Het is cruciaal om eerst de bron van dit probleem te vinden voordat we de juiste vochtbehandeling kunnen toepassen.

Verschillende soorten vochtproblemen

Er kunnen meerdere oorzaken zijn van vochtproblemen, elk vraagt om een specifieke behandeling. We geven een overzicht van mogelijke oorzaken om je te helpen begrijpen wat er aan de hand kan zijn in jouw huis in Lichtaart.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is, zoals de term al aangeeft, vocht dat opstijgt van de onderkant naar boven. De oorzaak is vaak te vinden in problemen met de waterkering tussen de muur en de fundering, die mogelijk ontbreekt of beschadigd is.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht dringt door in de muur. Bij aanhoudende zware regenval kan water van een poreuze buitenmuur doorsijpelen naar de binnenmuur, wat binnenshuis problemen veroorzaakt.

Condens

Condensatie is het enige type vochtprobleem dat niet van buitenaf komt. Bij condensatie blijft vocht dat binnenshuis aanwezig is hangen en hecht zich aan de muren. Dit probleem is meestal op te lossen door het huis beter te ventileren.

Waarom is vochtbehandeling belangrijk?

Met het inzicht in de verschillende oorzaken van vochtproblemen, waarom is het dan noodzakelijk om actie te ondernemen? Er zijn meerdere redenen waarom het aanbevolen is om een uitgebreide vochtbehandeling te overwegen.

Woningbeschadiging

Vocht dat lange tijd in de muren blijft zitten, zal uiteindelijk schade aan je muur veroorzaken. Dit kan leiden tot schimmelgroei en het loskomen van pleisterwerk. Als het vochtprobleem zich nabij hout voordoet, zoals bij een raamkozijn, kan er houtrot ontstaan, wat het hout onherstelbaar beschadigt.

Gezondheidsrisico's

Het wonen in een vochtig huis is ongezond. Schimmels kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, zoals allergie├źn. Mensen die in een vochtig huis wonen, kampen vaak met ademhalingsproblemen, hoofdpijn en gewrichtspijnen.

Een aangenamere woonomgeving

Eenmaal het vochtprobleem is aangepakt, zal je huis veel prettiger zijn om in te wonen. Je voelt je beter.

Energiebesparing

In een vochtig huis hebben we vaak de neiging om de verwarming hoger te zetten. Na een grondige vochtbehandeling is dit niet meer nodig, wat kan bijdragen aan een lagere energierekening en een milieuvriendelijkere woning.

Jouw partner in vochtbehandeling in Lichtaart

Is het tijd om jouw woning in Lichtaart gezonder, duurzamer en comfortabeler te maken? Chris Hellemans is het adres voor de vochtbehandeling van jouw vochtprobleem. We garanderen een solide aanpak en een duurzame en betaalbare oplossing voor jouw vochtprobleem. Heb je nog vragen of wil je graag een offerte ontvangen voor een uitgebreide vochtbehandeling in Lichtaart? Neem dan contact met ons op.

Vochtbehandeling in de ruime regio

Wij zijn actief in de ruime regio. Je kan ons inschakelen voor vochtbehandeling in onder meer Heist-Op-Den-BergHerenthoutNijlenLierAarschotWesterloHerentalsTremeloHaacht, ...