OP ONS VAKMANSCHAP KUNT U BOUWEN


 Vrijblijvende offerte   0472 60 17 88

Vochtbehandeling Olen 

Natte muren en vochtplekken? Heeft u in uw woning in de regio Olen natte muren of vochtplekken op de muren? Dan heeft u wellicht te maken met een vochtprobleem. Eerst en vooral is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak van het probleem is. Enkel op die manier kunnen we overgaan tot een juiste vochtbehandeling.

Soorten vochtproblemen 

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. En elk probleem vereist zijn eigen specifieke vochtbehandeling. We lijsten even de mogelijke oorzaken van vochtproblemen op. Zo kunt u voor uw huis in de regio Olen vaststellen waar het schoentje precies knelt.

Opstijgend vocht 

Opstijgend vocht, het woord zegt het zelf al, is vocht dat van onder naar boven trekt. De oorzaak ligt meestal bij problemen met de waterkering tussen de muur en de fundering. Ofwel is er geen waterkering, ofwel is de bestaande waterkering beschadigd.

Doorslaand vocht 

Bij doorslaand vocht trekt het vocht door de muur. Bij langdurige blootstelling aan hevige regen kan het gebeuren dat het water van een (doorgaans poreuze) buitenmuur naar de binnenmuur trekt. Van zodra het in de binnenmuur zit, zal het binnen in huis voor problemen zorgen.

Condens 

Condensatie is het enige vochtprobleem waarbij het probleem niet van buitenaf komt. Bij condens blijft vocht dat in de binnenruimte aanwezig is hangen en het zet zich vast op de muren. Dit type vochtprobleem is doorgaans op te lossen door de woning beter te ventileren.

Waarom vochtbehandeling? 

We weten nu waar de oorzaken van vochtproblemen zitten. Maar, waarom moeten we daar nu iets aan doen. Er zijn verschillende redenen waarom je best voor een grondige vochtbehandeling kiest.

Schade aan de woning Vocht dat lang in de muren blijft zitten, zal op termijn voor schade zorgen aan

je muur. Er zullen zich schimmels vormen en pleisterwerk kan loskomen. Als het vochtprobleem zich voordoet in de buurt van hout (bijvoorbeeld een raamkozijn), kan hier ook houtrot optreden waardoor het hout onherstelbaar beschadigd wordt.

Gezondheidsproblemen 

Wonen in een vochtig huis is niet gezond. De schimmels kunnen je gezondheid schaden en je kan last krijgen van allergie├źn. Mensen die in een woning met vochtprobleem wonen, hebben dan ook vaak te maken met ademhalingsproblemen, hoofdpijn, gewrichtspijnen, ...

Vochtbehandeling in de ruime regio

Wij zijn actief in de ruime regio. Je kan ons inschakelen voor vochtbehandeling in onder meer Heist-Op-Den-BergHerenthoutNijlenLierAarschotWesterloHerentalsTremeloHaacht, ...