OP ONS VAKMANSCHAP KUNT U BOUWEN


 Vrijblijvende offerte   0472 60 17 88

Behandeling van Vochtproblemen in Sint-jozef-olen 

Last van natte muren en vochtige plekken? Als uw huis in Sint-Jozef-olen last heeft van vochtige muren of natte plekken, dan kan dit een indicatie zijn van een vochtprobleem. Het is van essentieel belang om eerst de oorsprong van het probleem te achterhalen voordat we overgaan tot een effectieve vochtbehandeling.

Diverse soorten vochtproblemen 

Er zijn verschillende bronnen van vochtproblemen, elk met hun specifieke behandelmethoden. We hebben een lijst samengesteld met mogelijke oorzaken, zodat u beter kunt begrijpen wat er precies aan de hand is met uw huis in Sint-Jozef-Olen.

Opstijgend vocht 

Zoals de naam al doet vermoeden, is opstijgend vocht het type vocht dat van onderen omhoog kruipt. Dit wordt meestal veroorzaakt door problemen met de waterkering tussen de muur en de fundering, die ofwel niet aanwezig is, ofwel beschadigd is.

Doorslaand vocht 

Bij doorslaand vocht wordt vocht door de muur geabsorbeerd. Bij langdurige regenval kan het water van een meestal poreuze buitenmuur doordringen naar de binnenmuur, wat binnen in huis problemen kan veroorzaken.

Condens 

Condensatie is het enige vochtprobleem dat niet van buitenaf komt. Condens wordt gevormd wanneer vocht dat binnen aanwezig is, zich aan de muren hecht. Dit soort vochtprobleem kan meestal worden opgelost door het huis beter te ventileren.

Waarom vochtbehandeling? 

We zijn nu op de hoogte van de verschillende oorzaken van vochtproblemen. Maar waarom is het zo belangrijk om deze aan te pakken? Er zijn verschillende redenen waarom een uitgebreide vochtbehandeling raadzaam is.

Schade aan de woning 

Langdurig vocht in de muren kan uiteindelijk leiden tot schade aan uw muur. Schimmelvorming en loskomend pleisterwerk zijn enkele gevolgen. Indien het vochtprobleem zich voordoet nabij hout (zoals een raamkozijn), kan houtrot optreden, wat het hout permanent beschadigt.

Gezondheidsproblemen 

Het wonen in een vochtig huis is schadelijk voor de gezondheid. Schimmels kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergie├źn. Mensen die in een vochtig huis wonen, hebben vaak last van ademhalingsproblemen, hoofdpijn en gewrichtspijn.

Een betere woonomgeving 

Eenmaal het vochtprobleem verholpen is, zal uw huis veel comfortabeler zijn om in te wonen. Je voelt je beter.

Energie besparen 

In een vochtige woning hebben we vaak de neiging om de verwarming wat hoger te zetten. Na een grondige vochtbehandeling zal dit niet meer nodig zijn. Hierdoor kan vochtbehandeling bijdragen aan een lagere energierekening.

Vochtbehandeling in de ruime regio

Wij zijn actief in de ruime regio. Je kan ons inschakelen voor vochtbehandeling in onder meer Heist-Op-Den-BergHerenthoutNijlenLierAarschotWesterloHerentalsTremeloHaacht, ...